Bewustwordingsmassage

Het lichaam is altijd op zoek naar heling en balans. Als Holistische massagetherapeut help ik cliënten met het herstellen van het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest.
Massagetherapie helpt de cliënt zich bewust te worden en inzicht te geven in de dieper liggende emoties en oorzaken. Door te voelen en ruimte te geven aan alles wat er is, kan er een proces van acceptatie en loslaten op gang komen. Als cliënt neemt u dus actief deel aan het genezingsproces.

Het kan een goede ondersteuning zijn naast behandeling door een reguliere arts, natuurgeneeskundige of psychotherapeut.

Hoe reageert het lichaam op geestelijke spanning
Al tijdens onze jeugd slaat ons lichaam spanningen en onverwerkte problemen en emoties (vreugde,woede en verdriet) met name in onze spieren op. Elke keer als we deze emoties onderdrukken, reageert het lichaam onder meer door het aanspannen van spieren. Spieren die langdurig gespannen blijven, verstoren de natuurlijke balans en kunnen leiden tot lichamelijke klachten en zelfs ziekte.
Via lichamelijke klachten waarschuwt het lichaam ons als het ware dat er ergens spanning wordt vastgehouden. Niet alleen spierpijn, maar ook futloosheid, depressiviteit, overactief zijn en eet- en slaapproblemen zijn symptomen van spanning. Het lichaam vraagt hiermee om aandacht.

Massagetherapie kan ondersteunend zijn bij:
- vermoeidheid en spanning
- verwerking van verlies
- aanhoudende psychosomatische pijnklachten
- ontdekken wie je werkelijk bent en wat je nodig hebt
- aanraken en aangeraakt worden
- depressies
- hoofdpijn, vermoeidheid, nek- en schouderklachten
- stress
- tijdens en na zwangerschap

De behandeling
De behandeling zal bestaan uit een of meerder massagetechnieken afhankelijk van de aard van de klacht en de voorkeur van de cliënt en is gericht op het losmaken van spanning en het opheffen van blokkades.